Wat hebben planten nodig?


Voor een optimale plantengroei moeten 3 factoren in balans zijn:

Licht, voeding en CO2. De factor die in de 3-eenheid het minste beschikbaar is zal de plantengroei beperken en schept hiermee ruimte voor algengroei.

Door het gebruik van aquariumverlichting kan op een eenvoudige manier de lichtbehoefte van planten worden voorzien. Het Colombo planten programma bevat een lijn producten die kunnen voorzien in de overige factoren die van belang zijn voor een gezonde plantengroei, namelijk voeding en CO2.


CO2 systemen

CO2 BASIC SET

Met de CO2 Basic Set kan op een eenvoudige manier CO2 worden toegevoegd aan kleine aquaria. Vul de diffusor met CO2 en door contact met het water wordt het CO2 gas opgenomen.

CO2 ADVANCE SET

De Colombo CO2 advance set bestaat uit een drukcilinder met 95 gram CO2, een drukregelaar, een 3-in-1 diffusor en alle aansluitingen. Met de drukregelaar regelt u de hoeveelheid CO2 die naar de diffusor stroomt. In de diffusor kunt u door middel van de ingebouwde bellenteller zien hoeveel CO2 bellen er in een bepaalde tijd worden afgegeven. De diffusor produceert zeer fijne belletjes waardoor het CO2 gas goed door het water wordt opgenomen.


CO2 ADVANCE SET MET 800gr. CYLINDER

Met behulp van een los verkrijgbare adapterring kunt u de drukregelaar van de Advance set gebruiken op de 800 gram fles. Op deze manier hoeft de cilinder minder vaak te worden verwisseld en is het gebruik bijna 70% voordeliger. Door het gebruik van een magneetklep kan de toediening van CO2 gedurende de nacht automatisch worden onder-broken. Planten hebben namelijk ‘s-nachts geen CO2 nodig. Hiermee bespaart u flink op de kosten van het CO2 gas en hoeft de regelaar niet opnieuw te worden afgesteld.


CO2 PROFI SET

De CO2 profi set bevat alle componenten voor een professioneel CO2 systeem. Met de 800 gram wegwerpfles heeft u voldoende CO2 om weken-lang CO2 toe te voegen. Het systeem kan verder worden voorzien van een magneetklep die als accessoire verkrijgbaar is.

3 IN 1 DIFFUSER

Met de 3 in 1 diffuser heeft u een terugslagklep, bellenteller en diffuser in één apparaat. Het medium model is inbegrepen in de advance set. Voor grotere aquaria is er ook een large model verkrijgbaar


800gr. CO2 CYLINDER

De 95 gram cilinder van de Advance set moet regelmatig worden vervangen. Met een los verkrijgbare adapterring kunt u de drukregelaar aansluiten op de 800 gram cilinder. Met de hoeveelheid CO2 gas in deze cilinder kunt u voorlopig even vooruit.

MAGNEETKLEP

Omdat planten alleen overdag CO2 opnemen kan de toevoer ‘s-nachts worden gestopt. Door het monteren van de magneetklep kan dit m.b.v. een timer automatisch gebeuren. U verdient de magneetklep vanzelf terug, u bespaart immers flink op de CO2 cilinders!


CO2 INDICATOR

De CO2 indicator is een onmisbaar hulpmiddel bij het gebruik van een CO2 systeem. De indicator geeft continue de CO2 waarde aan. Op deze manier kunt u het CO2 systeem zo afstellen dat de juiste hoeveelheid CO2 wordt toegegeven.